Άσκηση «Λόγχη» για το ΠΝ νότια της Κρήτης ενώ ο Γ.Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται την Αθήνα

Άσκηση «Λόγχη» για το ΠΝ νότια της Κρήτης ενώ ο Γ.Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται την Αθήνα

Tαυτοχρόνως που ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ είναι στην Αθήνα για να φέρει επί της ουσίας προς την ελληνική πλευρά τις θέσεις της Άγκυρας επί του επικείμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου, το Πεντάγωνο επιλέγει να στείλει το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία, προχωρώντας από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στη διεξαγωγή της άσκησης «Λόγχη» του Π.Ν, με τη συμμετοχή ενός σημαντικού μέρους του στόλου.

Η συγκεκριμένη άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί νότια της Κρήτης, πολύ κοντά στη θαλάσσια περιοχή που αφορά στο τουρκο- λιβυκό σύμφωνο, ενώ στο βασικό της σενάριο εντάσσεται και η πραγματοποίηση βολών με πραγματικά πυρά από τα πολεμικά μας πλοία.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που σε συμβολικό επίπεδο το Πολεμικό Ναυτικό επιλέγει να δώσει μία περισσότερο επιθετική ονομασία σε άσκησης των πλοίων του, κάτι που αξιολογείται ως μία επιπλέον κίνηση αποφασιστικότητας, αλλά και ετοιμότητας από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων. Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα, τα ονόματα που δίνονταν στις ασκήσεις του Π.Ν ήταν συνήθως «ορμή», «αστραπή» ή «βροντή».

Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης συμπίπτει με την έλευση του γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα, όπου και σήμερα θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.