Xάρη στην ΠΑ θα σωθεί ένας ακόμα πολίτης…

Xάρη στην ΠΑ θα σωθεί ένας ακόμα πολίτης…

Ένας 15χρονος μεταφέρθηκε με ειδική πτήση του VIP αεροσκάφους σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Το αγόρι πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο» δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η μεταφορά του αγοριού απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει από το κυβερνητικό αεροσκάφος, κατόπιν και επικοινωνίας του υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την σειρά του μίλησε με τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του αεροσκάφους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.