Ουσιαστικό μήνυμα στις αμυντικές βιομηχανίες…

Ουσιαστικό μήνυμα στις αμυντικές βιομηχανίες…

Τις επόμενες μέρες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προτίθεται να ξεκινήσει επαφές με τους Συλλόγους των εταιρειών  της Αμυντικής και Στρατιωτικής Βιομηχανίας, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του κλάδου και οι εξαγωγές του σε άλλες χώρες.

Όπως ανέφεραν ασφαλείς πηγές από το περιβάλλον του υπουργού: «Στην Ελλάδα έχουμε υποδομές, ναυπηγεία από τα καλύτερα στην Ευρώπη, σημαντικές ιδιωτικές Μονάδες και Στρατιωτικές Βιομηχανίες, οι οποίες ίσως είχαν κακομάθει στους φουσκωμένους προϋπολογισμούς.

Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να απενοχοποιηθεί αυτός ο τομέας και να αποκτήσει την εξωστρέφεια που πρέπει. Χρειάζεται να ομονοήσουμε και να σταματήσουμε τους μικρούς, “εμφυλίους πολέμους”, ώστε να μη μαχόμαστε αλλήλους, προκειμένου να προβάλλουμε και να πουλήσουμε ανταγωνιστικά προϊόντα στις 4 άκρες της γης.

Ο Πάνος Παναγωτιόπουλος είναι αποφασισμένος να καλέσει τον ιδιωτικό τομέα να κάνει ακόμα και παρουσιάσεις στο ΥΠΕΘΑ σε ξένους πρέσβεις χωρών που πιθανόν θα ενδιαφέρονται, με στόχο την απενοχοποίηση του Κλάδου και την προβολή και πώληση προϊόντων στα οποία είμαστε ανταγωνιστικοί».

Τρία σημαντικά μηνύματα λοιπόν περνά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: Μπορούμε να πουλήσουμε εκτός Ελλάδος, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να πουλήσετε, αλλά σταματήστε τους τσακωμούς και τις συγκρούσεις μεταξύ σας.

Ήδη πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι δύο από τις μεγαλύτερους ελληνικού ομίλους παραγωγής αμυντικών προϊόντων “έδωσαν τα χέρια” και υπόσχεση να σταματήσουν τον εμφύλιο τους που διαρκούσε χρόνια και πλέον δεν οδηγεί πουθενά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.