ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Συναντήσεις Πάνου με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Λιβάνου

Συναντήσεις Πάνου με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Λιβάνου

Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η χώρα μας –παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα- στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, αναγνωρίστηκε από την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Βηρυττό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Michel Sleiman και τον Πρωθυπουργό κ. Najib Mikati. Επίσης, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας κ. Fayez Ghosn, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Samir Mokbel, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Nabih  Berri, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου Στρατηγό Jean Kahwaji, τον πρώην Πρωθυπουργό και επικεφαλή του Συνασπισμού της 14ης Μαρτίου στο Λίβανο κ. Fouad Siniora και τον ηγέτη των Δρούζων, Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος Λιβάνου κ.Walid Joumblatt.

Επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε τον τάφο του δολοφονηθέντος πρώην Πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafic Hariri και απέδωσε φόρο τιμής.

Μετά τις συναντήσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι εδώ στη Βηρυττό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, μετά από επίσημη πρόσκληση της κυβέρνησης για να προωθήσουμε τις διμερείς σχέσεις στο πεδίο της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, αλλά και σε άλλους τομείς.

 Είχα την ευκαιρία να συναντήσω όλη την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους πλέον επιφανείς εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και των πολιτικών κομμάτων του Λιβάνου.

Το βασικό μήνυμα το οποίο βγαίνει από τις επαφές μου εδώ είναι ότι η Ελλάδα, παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα, είναι μια χώρα που έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, στη γειτονιά μας, στη Μεσόγειο.

 Είναι μια χώρα που αποτελεί την πολιτική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τις χώρες του αραβικού κόσμου, με τις χώρες της Μεσογείου, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και με την πολιτική της, συμβάλλει και μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο, πιο αποφασιστικά, στην αποκατάσταση ενός πλαισίου σταθερότητας, ασφάλειας και καλής συνεργασίας όλων των λαών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.