ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παρών στην Ορκωμοσία της 1ης Τάξης της ΣΣΕ ο Αλκιβιάδης Στεφανής (φώτο)

Παρών στην Ορκωμοσία της 1ης Τάξης της ΣΣΕ ο Αλκιβιάδης Στεφανής (φώτο)

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε σήμερα στην Ορκωμοσία των Ευελπίδων 1ης Τάξης «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριαννάκος», στην έδρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

Στην Ορκωμοσία παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές, η εκδήλωση μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσω της ιστοσελίδας της ΣΣΕ.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Λοχαγού (ΜΧ) Σωτηρίου Σταυριαννάκου, το όνομα του οποίου δόθηκε στην Τάξη 2024:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γεννήθηκε στο Σκουτάρι Λακωνίας στις 31 Ιανουαρίου 1941. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στις 30 Σεπτεμβρίου 1961 και αποφοίτησε στις 27 Ιουλίου 1965, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ). Έλαβε μέρος στη μάχη υπεράσπισης του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), όπου και σκοτώθηκε ηρωικά στις 16 Αυγούστου 1974, αφού προηγουμένως είχε αποκρούσει για τρείς συνεχόμενες ημέρες, εννέα τουρκικές επιθέσεις. Με το θάρρος και την αποφασιστικότητά του κατάφεραν να διασωθούν οι Έλληνες Μαχητές του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ από βέβαιο θάνατο ή αιχμαλωσία. Η ηρωική του προσπάθεια έγινε θρύλος στο πεδίο της μάχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.