ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι είπαν Παναγιωτόπουλος & πρέσβης Ισραήλ

Τι είπαν Παναγιωτόπουλος & πρέσβης Ισραήλ

Τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, που – όπως είπε-«δεν εξαρτώνται από τις όποιες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή αλλά ούτε από τις σχέσεις του Ισραήλ με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή», επεσήμανε ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Μετά τη συνάντηση, που  πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό και θερμό κλίμα με αφορμή τη σημερινή Εθνική Εορτή του Ισραήλ και είχε ως αντικείμενο θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Μέκελ έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Π. Παναγιωτόπουλος: Θέλω να ευχαριστήσω τον καλό φίλο, Πρεσβευτή του κράτους του Ισραήλ στην Αθήνα, κύριο Μέκελ, για την πάρα πολύ χρήσιμη και σε βάθος συζήτηση και συνεργασία που είχα μαζί του εδώ, στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία ανασκόπηση όλων των θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία Ισραήλ και Ελλάδος στον τομέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Είχαμε, όμως, την ευκαιρία να επεκταθούμε και σε ευρύτερα ζητήματα της περιοχής και να συζητήσουμε και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή- στη γειτονιά μας- την ευρύτερη στην οποία ανήκει και η Ελλάδα και το Ισραήλ.

Ως συμπέρασμα, εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι, ότι επαναβεβαιώσαμε τη θέληση και των δύο πλευρών, δηλαδή των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδος και Ισραήλ, να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τη στενή συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει. Και αυτή η θέληση, όπως προκύπτει από τα όσα είπαμε σε αυτή τη συζήτηση, απηχεί και ευρύτερα τις προθέσεις των δύο κυβερνήσεων.

Έχουν προγραμματιστεί κάποιες επισκέψεις τις οποίες θα ανακοινώσουμε στη συνέχεια και βεβαίως έχουν προγραμματιστεί και συγκεκριμένα βήματα στη διαδικασία συνεργασίας των δύο πλευρών.        

Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον Πρέσβη του Ισραήλ για την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε και για τη συνεχιζόμενη συνεργασία μας και να του ευχηθώ χρόνια πολλά για την Εθνική Εορτή του Ισραήλ, που είναι σήμερα.

Α. Μεκέλ: Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό. Αναμφίβολα ο κύριος Παναγιωτόπουλος είναι ένας από τους πιο καλούς φίλους του Ισραήλ στη σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση και ένθερμος υποστηρικτής των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Και οι δύο επιβεβαιώσαμε, όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία δύο, δυόμιση χρόνια, ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ έχουν γερά θεμέλια και δεν εξαρτώνται από τις όποιες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ούτε από τις σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και οποιασδήποτε άλλης χώρας στην περιοχή. Συνεπώς, είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στη σχέση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Η συνεργασία μεταξύ μας είναι πολύ ισχυρή, για την ακρίβεια έχει φτάσει σε απαράμιλλο επίπεδο, και θα συνεχιστεί σε πολλούς τομείς, όπως είναι η άμυνα, η ενέργεια, ο τουρισμός, οι επιχειρήσεις κ.λπ. Ανέφερα στον Υπουργό ότι ο νέος Υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Yaalon, έλαβε την συγχαρητήρια επιστολή του κ. Παναγιωτόπουλου, καθώς και την πρόσκλησή του να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θα ήθελε να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα και πλέον συζητάμε πιθανές ημερομηνίες, οι οποίες θα εξυπηρετούν και τους δύο Υπουργούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.