ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία με την Γερμανίδα ΥΠΑΜ για τις εξελίξεις στην ανατ.Μεσόγειο

Ν.Παναγιωτόπουλος: Επικοινωνία με την Γερμανίδα ΥΠΑΜ για τις εξελίξεις στην ανατ.Μεσόγειο

Με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Παναγιωτόπουλος: Θα συζητηθεί και η αγορά μαχητικών F-35

Την πεποίθησή του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας επανεξοπλίζονται «στο πλαίσιο ενός μεγάλου και οργανωμένου σχεδίου» με τη συμβολή των επιτελείων του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας, εξέφρασε πριν από μία ημέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Το πρόγραμμά μας», τόνισε ο υπουργός, «έχει την έγκριση του πρωθυπουργού και βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι πολύ φιλόδοξο και εκτείνεται σε βάθος χρόνου. Καλύπτει όλο το μήκος και πλάτος των Ενόπλων Δυνάμεων και τους τρεις κλάδους. Δεν περιλαμβάνει μόνο την απόκτηση καινούργιων συστημάτων, όπως είναι τα αεροπλάνα Rafale, αλλά και την αναβάθμιση των υφισταμένων συστημάτων, κάτι που είναι άλλωστε πάρα πολύ σημαντικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μεγάλο μας σχέδιο της δομής δυνάμεων», συνέχισε, «προβλέπει ότι σε βάθος χρόνου θα αποκτηθούν 40 καινούργια μαχητικά αεροσκάφη. Πήραμε έως τώρα τα 18. Αργά ή γρήγορα θα συζητηθεί και η αγορά των F-35. Δεν είναι της παρούσης, αλλά θα πάμε σε αεροσκάφη 5ης γενιάς και το βασικό αεροσκάφος σε τέτοιο επίπεδο – εντός ΝΑΤΟ – αυτή τη στιγμή είναι το F-35. Θυμίζω, επίσης, ότι εξελλίσεται φέτος το πρόγραμμα μετατροπής ελληνικών F-16 σε Viper. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη εκδοχή F-16 στον κόσμο. Σε λίγες ημέρες θα πετάξει στην Αμερική το πρώτο ελληνικό F-16 Viper. Για τα επόμενα επτά χρόνια, θα εξελίσσουμε, ανά έτος, από οκτώ έως δώδεκα F-16 σε Viper».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.