Α.Στεφανής: «Να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας»

Α.Στεφανής: «Να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας»

Το δικό του «μήνυμα» έστειλα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα, Σάββατο 17 Απριλίου, στην ημερίδα με τίτλο «Από το Γένος στο Έθνος και το Κράτος των Ελλήνων» που συνδιοργάνωσε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ο Δήμος Βάρης – Βουλιαγμένης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο ΥΦΕΘΑ είπε χαρακτηριστικά: «Σε έναν τόπο ευλογημένο από το αίμα ηρώων και αγιασμένο από τα μυστήρια της ορθόδοξης θρησκευτικής μας κληρονομιάς, αποτελεί ευθύνη όλων μας να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές του Αγώνα του 1821, κληροδοτώντας στα παιδιά μας το ίδιο απόθεμα εθνικής αξιοπρέπειας που εμείς παραλάβαμε».

Η ιδανική χρονική συγκυρία

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Η παρούσα χρονική συγκυρία καθίσταται μοναδική, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα για την «Ανάσταση» του Γένους, ο οποίος οδήγησε στη σύσταση του νέου Ελληνικού Κράτους».

«Η αναδίφηση των ηρωικών γεγονότων» πρόσθεσε, «μας δίνει το κίνητρο να αντλήσουμε έμπνευση, να δανειστούμε αξιολογικούς κώδικες και να μιμηθούμε ηρωικές συμπεριφορές, πυροδοτώντας μέσα μας ευρείες διαδικασίες, που μπορούν να οδηγήσουν αργά αλλά σταθερά, στη ριζική επαναξίωση όλων των ιδανικών της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Αυτό», υπογράμμισε, «απαιτεί, άλλωστε, η αίσθηση του φιλότιμου έναντι των ηρωικών προγόνων μας. Το προστάζει το ανεξίτηλο αίτημα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελευθερία. Πάνω απ’ όλα όμως, το υπαγορεύει το χρέος απέναντι στο μέλλον και στις επερχόμενες γενεές, που θα κληθούν να μας κρίνουν για τις πράξεις μας».

Στόχος, όπως είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, «δεν μπορεί να είναι άλλος από το να συνεχίσουμε την ηρωική ιστορική μας διαδρομή, να προβάλουμε το ηθικό μας ανάστημα και να διατηρήσουμε αναλλοίωτες τις παραδοσιακές διαχρονικές μας αξίες και ιδανικά».

Ο ρόλος και η υποχρέωση μας ως Έθνος

«Ως Έθνος», τόνισε ο κ. Στεφανής, «καλούμαστε να αδράξουμε την ευκαιρία, να αντλήσουμε γνώση, να εμπνευστούμε από την πολυκύμαντη ιστορική μας διαδρομή, να οραματιστούμε το αύριο, να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα και να επανασυστηθούμε, με τη νέα, σύγχρονη ταυτότητά μας, σε ολόκληρη την υφήλιο».

«Σε αυτές τις συνθήκες, η Ελλάδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, επιλέγει τον δρόμο της διπλωματίας και της νομιμότητας, προασπίζοντας τα συμφέροντά της στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» ανέφερε.

«Παράλληλα», συμπλήρωσε, «διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που επιτρέπουν στη χώρα να εφαρμόζει την εξωτερική της πολιτική, με σύνεση, σταθερότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση, επιβεβαιώνοντας τη θέση της, ως παράγοντα ευημερίας και ασφάλειας, για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν την βαριά ιστορική κληρονομιά

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, επεσήμανε ότι «πιστές στον όρκο τους, τιμώντας τη βαριά ιστορική τους κληρονομιά, συνιστούν τον κομβικό πυλώνα εθνικής ισχύος της πατρίδας και τίθενται με τη διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και την υψηλή μαχητική και αποτρεπτική ισχύ τους, προμετωπίδα του φρονήματος του Έθνους μας, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καθώς και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαδικτυακά συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.