Ν.Παναγιωτόπουλος: «Σύντομα η αξιολόγηση των προτάσεων για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ»

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Σύντομα η αξιολόγηση των προτάσεων για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ»

Σε αξιολόγηση των προτάσεων πρόσκτησης 4 φρεγατών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής για την κατάσταση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας είπε πως «σύντομα θα υπάρξει η απόφαση για την πρόσκτηση των 4 μεγάλων φρεγατών. Ακούω την πρόταση αρκετών κομμάτων για να ναυπηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φρεγάτες εδώ.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα έχουμε χρονοδιάγραμμα αντίστοιχο με αυτό των πυραυλάκατων την τελευταία εκ των επτά θα την παραλάβουμε αρχές του 2022 αν και η παραγγελία δόθηκε το 2001.

Τώρα λοιπόν θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των προτάσεων. Εύχομαι να τρέξει η διαγωνιστική διαδικασία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να μπορέσει η Ελλάδα να εμπλακεί στη διαδικασία.

Η ιδανική συνθήκη θα ήταν να έχουμε τουλάχιστον ένα ναυπηγείο που θα μπορεί να διεκπεραιώσει τις εργασίες σε εύλογο χρόνο».

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους ξένους οίκους των χωρών που έχουν υποβάλλει προτάσεις ώστε σε συγκεκριμένο ποσοστό να υπάρχει συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας και δεν αναφέρομαι μόνο στα ναυπηγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ναυπήγηση μιας φρεγάτας – το σκληρό σκαρί – ανέρχεται σε 60 – 70 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός εξοπλισμός – ηλεκτρονικός, οπλικός κ.α. – ανεβάζει το κόστος στο 1 δισ. ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν τα περιθώρια υποεργολαβιών από εγχώριες εταιρείες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.