ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Στεφανής: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις καθίστανται συμπαραστάτης του σπουδαίου έργου που επιτελεί το Χαμόγελο του Παιδιού»

Α.Στεφανής: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις καθίστανται συμπαραστάτης του σπουδαίου έργου που επιτελεί το Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλουν και στηρίζουν το πολύτιμο έργο που πραγματοποιεί το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία κυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1989, υιοθέτησε μια ριζοσπαστική θεώρηση των παιδιών, ως μια ολοκληρωμένη ανθρώπινη οντότητα, με ξεχωριστή προσωπικότητα και εγγενή αξιοπρέπεια και δικαιώματα, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ένα θεμελιώδες βήμα αναγνώρισης της παιδικής ηλικίας, ως μιας ευάλωτης περιόδου, που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προστασίας από την Πολιτεία».

Η προστασία, συνέχισε, «οφείλει να υπερβαίνει τις διακηρύξεις και να καλλιεργεί στην κοινωνία μια νοοτροπία σεβασμού των παιδιών, μετατρέποντάς τα από παθητικούς αποδέκτες φιλανθρωπίας σε ανθρώπινα όντα με ένα ξεχωριστό σύνολο δικαιωμάτων».

Χαρακτήρισε την εκδήλωση «μια σπουδαία ευκαιρία να αναδειχθεί η σημασία της συλλογικής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων – της Πολιτείας, λοιπών κοινωνικών φορέων και υπηρεσιών αλλά και απλών πολιτών – με προφανή πρόθεση την υπέρβαση της αδράνειας και του εφησυχασμού, αλλά και την υιοθέτηση ενός νέου τρόπου δράσης που θα διασφαλίζει σε κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή τον τόπο διαμονής του, την ασφάλεια και τη θαλπωρή που δικαιούται να έχει, προκειμένου να μεγαλώσει και να αναπτύξει την προσωπικότητά του, υπό όρους πλήρους σεβασμού της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων του».

«Κοινό χρέος όλων μας είναι να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας χαρούμενα όνειρα», κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η διευρυμένη και ουσιαστική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Χαμόγελο του Παιδιού και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με θέματα προστασίας ανηλίκων.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας και συμβάλλει στη διαχείριση καίριων ζητημάτων, όπως η εξαφάνιση των παιδιών. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε διεθνές επίπεδο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι οι μόνες που συνδράμουν ενεργά στη διαδικασία εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών.

Παρόντες στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο, ήταν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου και ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού δρ. Αντώνιος Αυγερινός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.