Οι δηλώσεις του Ν.Παναγιωτόπουλου για την κατάσταση και το μέλλον των υποβρυχίων Τ-209

Οι δηλώσεις του Ν.Παναγιωτόπουλου για την κατάσταση και το μέλλον των υποβρυχίων Τ-209

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα «Επιχειρησιακή αξιοπλοΐα υποβρυχίων κλάσης “209” (Τύπου “Γλαύκος” – “Ποσειδών”)», ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

«Στην εγκεκριμένη Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020-2034, προβλέπεται η σταδιακή αντικατάσταση των υποβρυχίων (Υ/Β) τ. 209. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες από τη νομοθεσία και τον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών καθορισμού επιχειρησιακών απαιτήσεων προκειμένου το εξοπλιστικό πρόγραμμα πρόσκτησης κατάλληλων μονάδων να συμπεριληφθεί στον υπό εκπόνηση Μακροπρόθεσμο Προγραμματισμό Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ).

Σε κάθε περίπτωση, η συντήρηση των Υ/Β τ. 209 τελείται περιοδικά σύμφωνα με την εν ισχύι επισκευαστική πολιτική, όπως καθορίζεται από τα σχετικά θεσμικά κείμενα του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), αλλά και εκτάκτως όποτε αυτό απαιτηθεί. Το σύνολο των συστημάτων των Υ/Β επιθεωρούνται τεχνικά, συντηρούνται και επισκευάζονται από τους επισκευαστικούς φορείς του ΠΝ και τα πληρώματα των Υ/Β σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια και τα εγχειρίδια.

Δεδομένου ότι, τα ευρήματα των επιθεωρήσεων αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις κατασκευαστικές οδηγίες και προδιαγραφές, η κατάσταση των Υ/Β είναι εξαιρετική, ενώ ο ωφέλιμος χρόνος ζωής των Υ/Β εξετάζεται με οικονομοτεχνικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα εκτέλεσης των απαραίτητων συντηρήσεων για την διατήρηση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των σχεδιαστικών επιδόσεων των Υ/Β, σε συνάρτηση με τη δυνατότητα αντιμετώπισης των φθορών σε αποδεκτό κόστος και χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η επιχειρησιακή ικανότητα των Υ/Β αξιολογείται συνεχώς, τόσο μέσω των περιοδικών επιθεωρήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΝ, όσο και μέσω της διαρκούς δραστηριότητάς τους στο πλαίσιο ασκήσεων και επιχειρησιακών αποστολών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.