ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Lotus: Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΘΑ η ανάπτυξη drone για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Lotus: Εγκρίθηκε από το ΥΠΕΘΑ η ανάπτυξη drone για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη έλαβε χώρα σήμερα, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε το “οκ” για να προχωρήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του πρώτου drone ελληνικής κατασκευής LOTUS.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του ΥΕΘΑ (9-6-2021) με την οποία εγκρίθηκε το διακρατικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα ερευνητικής και αναπτυξιακής συνεργασίας με τίτλο «Low Observable Tactical Unmanned Air System-LOTUS» για τη σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπου, καινοτόμου, μη επανδρωμένου αεροσκάφους για αποστολές επιτήρησης σε τακτικό επίπεδο.

Με την ίδια απόφαση, η σύμβαση για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης κατακυρώθηκε στην κοινοπραξία με συντονιστή την ελληνική εταιρεία «Intracom DefenseSingle Member S.A.-IDE».

Παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε o γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ για την υπογραφή της σύμβασης του αναπτυξιακού προγράμματος, «Low Observable Tactical Unmanned AirSystem-LOTUS» μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία «Intracom Defense Single Member S.A.-IDE».

Η κοινοπραξία αποτελείται από τις οντότητες:

  • Intracom Defence Single Member SA (επικεφαλής) (Ελλάδα),
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (Ελλάδα),
  • ALTUS LSA (Ελλάδα),
  • Carbon Fiber Technologies(CFT) (Ελλάδα)
  • Πανεπιστήμιο Πατρών(Ελλάδα),
  • Signal Generix(Κύπρος),
  • Cyric (Κύπρος)
  • GeoImaging (Κύπρος),
  • Embention (Ισπανία)
  • RHEA(Ολλανδία) και
  • Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών-Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση «LOTUS» με συνολικό προϋπολογισμό 9.698.195 ευρώ, θα λάβει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσό των 8.779.380 ευρώ. Το υπολειπόμενο ποσό, θα καλυφθεί, από κοινού, από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε ποσοστό 85% και 15%, αντίστοιχα. Η πρόταση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός σαράντα πέντε μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.