ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ν.Δένδιας: «H Τουρκία έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής»

Ν.Δένδιας: «H Τουρκία έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής»

Ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, με το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας να είναι το βασικότερο όλων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε την ευκαιρία να επισημάνει σε όλους τους συνομιλητές τους ότι «η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής».

«Υπογράμμισα, όμως, ότι σε κάθε προκλητική ενέργεια η Ελλάδα απαντά με σύνεση και με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Επανέλαβα ότι η Ελλάδα επιθυμεί την διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία, στο πλαίσιο, όμως, πάντοτε του Διεθνούς Δικαίου» σημειώνει.

Ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έλαβε «σαφή μηνύματα στήριξης» αλλά και «κατανόησης, ακόμα και από τους πιο δύσπιστους εταίρους. Βεβαίως, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Επενδύοντας στις σχέσεις που έχουμε ήδη αναπτύξει. Αλλά και χτίζοντας νέους δεσμούς».

Όπως επισημαίνει η Ελλάδα οφείλει να ξεφύγει από το στερεότυπο ενός «βαλκανικού τουρκο-κεντρικού επαρχιωτισμού στην Εξωτερική της Πολιτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο κ. Δένδιας είχε 17 επίσημες συναντήσεις αλλά και πολλές ανεπίσημες καθώς επίσης και τριμερείς και πολυμερείς συναντήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.