Ν,Δένδιας: «Στο επίκεντρο του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ η τουρκική παραβατικότητα»

Ν,Δένδιας: «Στο επίκεντρο του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ η τουρκική παραβατικότητα»

Η τουρκική παραβατικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο.

«Προσβλέπω στο σημερινό Συμβούλιο στην ενημέρωση που θα κάνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για την τουρκική παραβατικότητα στις κυπριακές Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, αλλά και την παραβατικότητα της Τουρκίας έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άλλωστε, αυτό συνδυάζεται με τις παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι παρέθεσε πρωινό εργασίας στην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάντια Ελ Μανγκούς, με τη συμμετοχή και άλλων υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτήν τη συνάντηση, όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, συζητήθηκαν όλες οι πολύπλευρες παράμετροι της κατάστασης στη Λιβύη και η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ΕΕ για την ομαλοποίηση της κατάστασης, για τις προσεχείς εκλογές και για τη γρήγορη αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.