ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο Ισραήλ ΚΑΙ στην Παλαιστίνη!

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο Ισραήλ ΚΑΙ στην Παλαιστίνη!

Ιστορική επίσκεψη για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει στην Μ.Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα ο Έλληνας υπουργός Δ.Αβραμόπουλος: Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας ΥΠΕΞ επισκέπτεται επίσημα όχι μόνο το Ισραήλ αλλά και την Παλαιστίνη αναγνωρίζοντας και σε αυτό το επίπεδο de facto το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Ο Δ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και θα έχει συνάντηση και συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Εν συνεχεία ο Δ.Αβραμόπουλος θα μεταβεί στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ριάντ Μάλκι.

Να σημειώσουμε ότι οι Ισραηλινοί έχουν επιδείξει μεγάλη … ωριμότητα στο θέμα του παλαιστινιακού κράτους της Δυτικής Όχθης, αφού διέκριναν οτι “το μη χείρον βέλτιστον” για αυτούς. Η απομόνωση και η επιμονή στην ανυπαρξία παλαιστινακής κρατικής οντότητας το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να επικρατήσει η Χαμάς και στην Δυτική Όχθη…

Από την άλλη πλευρά και οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης κάνουν ότι μπορούν για να μην προκαλούν και να αποκαταστήσουν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης.

Το κακό είναι ότι στην Μ.Ανατολή είναι ότι μπορεί κάποτε εν τέλει να ειρηνεύσουν οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστίνιους, αλλά έχουν δημιουργηθεί στο μεταξύ τόσες άλλες αντιπαλότητες (η μάχη σιιτών/αλεβιτών-σουνιτών στην Συρία είναι χαρακτηριστικό δείγμα) και έχει χυθεί τόσο αίμα που είναι ερωτηματικό πλέον αν μπορεί στο ορατό μέλλον να υπάρξει ειρήνευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.