ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνάντηση του ΓΓ του ΥΠΕΞ με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Τα θέματα που συζητήθηκαν

Πανδημία, Ανατολική Μεσόγειος, Βαλκάνια και Κυπριακό στο επίκεντρο

Συνάντηση του ΓΓ του ΥΠΕΞ με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Τα θέματα που συζητήθηκαν

Επίσκεψη στη Μόσχα για διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Aλεξάντρ Γκρουσκό, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Κατά τις διαβουλεύσεις «αναλύθηκε διεξοδικά η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν έπειτα από τις συνομιλίες σε ανώτατο και υψηλό επίπεδο, η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνορωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ημερήσια διάταξη των επικείμενων πολιτικών επαφών και εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2021 – 2022».

Πανδημία, Ανατολική Μεσόγειος, Βαλκάνια και Κυπριακό στο επίκεντρο

«Υπογραμμίστηκαν οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των αρνητικών συνεπειών της. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η διεύρυνση του νομικού-θεσμικού πλαισίου της συνεργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού ΥΠΕΞ, που καταλήγει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα με έμφαση στη διευθέτηση του Κυπριακού, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Εθίγησαν θέματα των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ. Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για αμοιβαία επωφελή συντονισμό σε πολυμερή φόρα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΑΣΕ και του ΟΣΕΠ και για την αμοιβαία υποστήριξη κατά την εκλογή των οργάνων τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.