Απονομή του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα στην COSCO!

Απονομή του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα στην COSCO!

Με την απονομή του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα  από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τιμήθηκε ο πρόεδρος της COSCO  Πλοίαρχο Wei Jiafu ως «πράξη αναγνώρισης και τιμής». Από την ελληνική πολιτεία στην κινεζική εταιρεία.

«Η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσφέροντας το παράσημο εκ μέρους του Κάρολου Παπούλια  στον Wei Jiafu.

Εξαίροντας ακόμη τη «ζωτική συνεισφορά» του Wei Jiafu. στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης, αλλά επίσης στην ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών και την επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία», ο ε. Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της «στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η συγκεκριμένη επένδυση».

Εξαιρετικά εγκάρδιος ο πρόεδρος της Cosco υπογράμμισε την «τιμή» που του έγινε με την απονομή του παρασήμου -που αποτελεί «μια αναγνώριση αλλά και μια ενθάρρυνση να προωθήσω περαιτέρω τη δουλειά μου».

Ο Wei Jiafu. παρατήρησε πως η παρούσα επένδυση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που έχει «μια ευρύτερη και μακρά προοπτική», σημείωσε πως είχε γόνιμες συζητήσεις στην Αθήνα με πολλούς δημόσιους παράγοντες, αναφέρθηκε στη «μελλοντική συνεργασία μας στους σιδηρόδρομους  και την επέκταση του λιμανιού», ενώ υπογράμμισε τον σεβασμό του στην «ελληνική κουλτούρα από την οποία ακόμη μαθαίνουμε».

Ο Wei Jiafu., τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τις δυνατότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.