ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βενιζέλος: Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ θα συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή

Βενιζέλος: Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ θα συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή

Τη δέσμευση ότι η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλει στην υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Ραμάλα, ενώ αντίστοιχα ο Παλαιστίνιος ομόλογός του δρ. Ριάντ Μαλκί εξέφρασε την ελπίδα πως η ελληνική προεδρία θα λειτουργήσει «ως καταλύτης στη δημιουργία μιας καλύτερης ατμόσφαιρας».

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών μετέβη στη Ραμάλα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τον πρωθυπουργό Ραμί Χαμντάλα και τον ομόλογό του Ρ. Μαλκί. Μετά από τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τη διμερή συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τον Ισραήλ, υπογράμμισε πως «η στρατηγική εταιρική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ δεν είναι κάτι αντιπαραγωγικό στην ιστορικά στενή και φιλική σχέση μας με τον Παλαιστινιακό λαό και την Παλαιστινιακή Αρχή. Για μας εξάλλου, αυτή η διμερής σχέση στην προοπτική της προβλέπει και τη συμμετοχή της Παλαιστινιακής Αρχής ακόμη και στη διάρκεια αυτής της ευαίσθητης διαπραγματευτικής περιόδου» προσέθεσε.

Στο διμερές επίπεδο συμφωνήθηκε, αφενός η άμεση σύσταση μιας Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής – «που θα εξετάσει σε πρακτικό επίπεδο θέματα τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού, επενδύσεων και ανάπτυξης» – και αφετέρου η συγκρότηση ενός κοινού ελληνο-παλαιστινιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που θα επιτρέψει τη συμμετοχή της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στην περιοχή, σε μια συγκυρία που διακρίνεται για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο Ρ. Μαλκί υπογράμμισε ιδιαιτέρως το αίτημα για ενεργότερη εμπλοκή των ΗΠΑ και του Κουαρτέτου (ιδίως της ΕΕ, άρα και της Ελληνικής Προεδρίας) «στην προσφορά εγγυήσεων για τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της διαδικασίας», ενώ ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον βαθμό αισιοδοξίας στην προοπτική μιας συμφωνίας, παρατήρησε ότι «το να είσαι αισιόδοξος δεν είναι απλά ένα συναίσθημα. Είναι ένα είδος ιστορικού και πολιτικού καθήκοντος και χρέους. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι σε μια πολύ ρεαλιστική βάση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.