Υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ ο Βενιζέλος

Υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ ο Βενιζέλος

Υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ για κάθε χρήση, τάχθηκε εκ νέου σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αλλάξουμε το κλίμα, αλλά το κλίμα δεν το αλλάζεις με δηλώσεις προσβλητικές του τύπου “η Ελλάδα πρέπει να ονομάζεται πρώην οθωμανική επαρχία της Ελλάδος”. Αυτό είναι ένα είδος λοιδορίας προς τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και λυπάμαι πραγματικά πάρα πολύ γι’ αυτό, ακόμη κι αν ήταν ένα ατυχές λογοπαίγνιο και δεν ήταν μια ουσιαστική πολιτική παρατήρηση» είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε:

«Ελπίζω πως ήταν ατυχές λογοπαίγνιο. Και, επίσης, δεν είναι δυνατόν να διατυπώνεται δημόσια η θέση ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε κανένα όνομα που θίγει τη συνταγματική ονομασία. Άρα δεν αποδέχονται την ίδια τη διαδικασία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.