ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γεροντόπουλος: «Αθήνα και Λευκωσία, οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Ανατολική Μεσόγειο»

Γεροντόπουλος: «Αθήνα και Λευκωσία, οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Ανατολική Μεσόγειο»

O Κυριάκος Γεροντόπουλος, υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, δήλωσε ότι, στη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, συμφώνησαν ότι Αθήνα και Λευκωσία, παρά την οικονομική κρίση, αυτή τη στιγμή είναι οι μόνοι σταθεροί κρίκοι στην Ανατολική Μεσόγειο και παράγοντες σταθερότητας. Δήλωσε, επίσης, ότι επαναβεβαιώθηκε η ταύτιση απόψεων Αθήνας και Λευκωσίας στο Κυπριακό.

«Πιστεύω ότι, με βάση αυτά, μπορούμε να έχουμε καλύτερες προοπτικές για το μέλλον και να δώσουμε στους Έλληνες την ελπίδα, που πραγματικά αυτή την ώρα την έχουν ανάγκη» επισήμανε ο κ. Γεροντόπουλος.

Ο Έλληνας υφυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κ. Γεροντόπουλος τόνισε ότι « η τουρκική κατοχή της Κύπρου αποτελεί μαύρη κηλίδα για την ΕΕ». Επισήμανε ότι θα πρέπει, με βάση τις αρχές και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να προχωρήσουμε στη λύση του Κυπριακού, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το οποίο κάνουμε, Αθήνα και Λευκωσία, βγαίνει από μέσα μας, είναι υποχρέωση ηθική στους ήρωες που έπεσαν για τη λευτεριά της μεγαλονήσου και θα συνεχίσουμε έτσι και θα προχωρήσουμε μαζί σε όλα τα βήματα. Τις προκλήσεις, θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε όλα ενωμένοι» είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «επανατονίσαμε, για ακόμη μία φορά, την εθνική αναγκαιότητα για τις άριστες και άρρηκτες σχέσεις που πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε, Ελλάδα και Κύπρος». Ευχαρίστησε, επίσης, «τον ελληνικό λαό, τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα για τη διαχρονική στήριξη στους εθνικούς μας αγώνες», διαβεβαιώνοντας ότι «η Κύπρος θα είναι δίπλα στην Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα δίπλα στην Κύπρο, ακόμα πιο δυνατά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνούμε, τόσο ο μητροπολιτικός Ελληνισμός, όσο και ο Ελληνισμός της Κύπρου».

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.