ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Χλιαρή” απάντηση ΥΠΕΞ για τις απειλές Μ.Αρίντς

“Χλιαρή” απάντηση ΥΠΕΞ για τις απειλές Μ.Αρίντς

Δύο ημέρες σχεδόν μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ότι η Αγιά Σοφιά θα μετατραπεί σε τζαμί το ΥΠΕΞ αργοπορημένα –όπως συνηθίζει άλλωστε- και σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, για να μην εκνευρίσει την Άγκυρα προχώρησε σε μια δήλωση που θα μπορούσε να την είχε κάνει ένας φορέας ή μια ΜΚΟ, πάντως όχι το υπουργείο Εξωτερικών μιας χώρας που θίγεται άμεσα.

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών Βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας», αναφέρεται στη δήλωση του κ. Κούτρα.

Με άλλα λόγια το ΥΠΕΞ απλά εκφράζει την απορία του (!) για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί λέγοντας απλά πως είναι… ακατανόητη.

Εάν ο Ε.Βενιζέλος δεν μπορεί να την κατανοήσει να είναι σίγουρο πως μπορούν να την κατανοήσουν οι Τούρκοι και εάν τελικά οι Τούρκοι κάνουν την απειλή τους πράξη τότε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ίσως -και αυτό με κάθες επίφύλαξη-  ίσως εκφράσει τη δυσφορία του.

Το ερώτημα είναι βέβαια τελικά σε ποια χώρα ανήκει αυτό το ΥΠΕΞ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.