ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι δηλώσεις Κέρι – Βενιζέλου

Οι δηλώσεις Κέρι – Βενιζέλου

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, υποδεχόμενος σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε: «Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα».

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Βενιζέλο, εδώ στην Ουάσιγκτον. Έχουμε ξανασυναντηθεί, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε εδώ (στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ) και είναι χαρά μου να τον καλωσορίσω. Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ και ανυπομονούμε πολύ να συνεργαστούμε μαζί τους σε αυτόν το ρόλο, αλλά και για τη συνέχιση της πορείας προς την οικονομική ανάκαμψη. Γνωρίζουμε ότι ήταν πολύ, πολύ δύσκολη (αυτή η προσπάθεια). Πρόκειται για σκληρές αποφάσεις που έπρεπε να γίνουν. Δεν είναι ποτέ εύκολο πολιτικά. Αυτές οι επιλογές έγιναν και νομίζω ότι υπάρχει βελτίωση. Και βήμα-βήμα, θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία μας όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα για τα οποία έχουμε κοινά συμφέροντα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την ευγενική πρόσκληση. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα για να συζητήσουμε απευθείας μαζί σας, λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη της εκ περιτροπής προεδρίας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η Προεδρία, ιστορικά μιλώντας, η πέμπτη μετά την ελληνική ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μιας κανονικής ευρωπαϊκής χώρας, μιας χώρας πέρα από την κρίση. Χωρίς αμφιβολία, το κύριο ελληνικό εθνικό πρόβλημα είναι η κρίση και η εθνική ανασυγκρότηση, μετά απ’ αυτή την πολύ σκληρή εμπειρία της ύφεσης και της ανεργίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

«Όμως, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας , η Ελλάδα είναι πάντα ένας παράγοντας σταθερότητας για την περιοχή μας, για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, για την Ανατολική Μεσόγειο. Και σε αυτή τη βάση υπηρετούμε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες απόψεις. Και έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε την περαιτέρω συνεργασία μας ως φίλοι και σύμμαχοι. Σας ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για αυτή την ευκαιρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.