Ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών για την κατάσταση στην Υεμένη

Ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών για την κατάσταση στην Υεμένη

Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να συνεργαστούν υπεύθυνα και ειλικρινά για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Υεμένη, απηύθυνε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την κατάσταση στην περιοχή. 

Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης στην Υεμένη και την διολίσθηση της χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση, η οποία απειλεί να επιφέρει βαρύ πλήγμα στην περιφερειακή ασφάλεια της Μέσης Ανατολής. 

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις συνέπειες που θα έχει η κρίση στον πληθυσμό της Υεμένης, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και την πολιτική αστάθεια» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ παράλληλα επισημαίνεται, ότι «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία την προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή των στενών του Άντεν, η οποία -από κοινού με τη διώρυγα του Σουέζ- είναι ένας κομβικός θαλάσσιος διάδρομος για το παγκόσμιο εμπόριο». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.