ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Χουντής: “Εντολή διαπραγμάτευσης πάνω σε νέα βάση το ΟΧΙ”

Ν.Χουντής: “Εντολή διαπραγμάτευσης πάνω σε νέα βάση το ΟΧΙ”

Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής και να δώσουν εντολή να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση πάνω σε μια βάση που μπορεί να βρεθεί λύση, κάλεσε τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χουντής, ένα «όχι» σημαίνει δεν συμφωνούμε και ότι απορρίπτουμε την πρόταση των θεσμών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με ένα ηχηρό όχι τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις χωρίς αυτή την πρόταση των θεσμών».

«Ισχυρό μήνυμα σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάει με την πρόταση και την εντολή να βρει μια λύση που να συμβιβάζει και το πρόβλημα του χρέους και της ανάπτυξης» τόνισε.

Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, σημείωσε ότι ένα δημοψήφισμα είναι μια αναβαθμισμένη εντολή, μια αναβαθμισμένη δημοκρατική διαδικασία και είναι υποχρεωμένοι οι εταίροι να την πάρουν υπόψη τους. Αν δεν την πάρουν υπόψη, επισημαίνει, δίνουν αντιδημοκρατικό μήνυμα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανείς να καταδικάσει τη δημοκρατική βούληση» και αναρωτήθηκε: «Στο όνομα ποιων κανόνων δεν θα γίνει διαπραγμάτευση;

Στο όνομα ποιων κανόνων δεν θα τεθούν πάνω στο τραπέζι οι προτάσεις που έχει ο ένας και ο άλλος για να συνεχίσουμε».

Στηλιτεύοντας την πρόταση των θεσμών, υποστήριξε ότι «ήταν έξω από την εντολή που είχαμε  να υπερασπιστούμε τη χώρα από τα μνημόνια και να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανάπτυξης και του χρέους».

Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση και την επιλογή της κυβέρνησης, τόνισε: «Είχαμε μια πρόταση, δεν είχαμε εντολή, γιατί το περιεχόμενο της ήταν έξω από αυτό που λέγαμε μνημόνιο, περικοπές. Σε αυτά είχαμε κάνει ορισμένους συμβιβασμούς. Ζητούσαμε σε αυτή τη συμφωνία να υπάρχει και το θέμα της αντιμετώπισης του χρέους. Δεν υπήρχε».

Παράλληλα, κατηγόρησε τους θεσμούς ότι δεν ήθελαν τη συμφωνία διότι, όπως επεσήμανε, το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων «ήταν να δημιουργήσουν αυτήν την ασφυξία και ο πολιτικός στόχος ήταν ότι δεν τους άρεσε αυτή η κυβέρνηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.