ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι έμποροι ζητούν παρέμβαση Κοτζιά για το πρόβλημα με τις τουριστικές βίζες από την Τουρκία

Οι έμποροι ζητούν παρέμβαση Κοτζιά για το πρόβλημα με τις τουριστικές βίζες από την Τουρκία

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χορήγηση τουριστικής βίζας από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία, ζητεί με επιστολή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορίου Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από έντονες, όπως υποστηρίζει, διαμαρτυρίες των εμπορικών συλλόγων- μελών της.

Στην επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, η οποία κοινοποιείται στην υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επισημαίνεται ότι η χρονική καθυστέρηση στην έκδοση τουριστικής βίζας είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για την εθνική και τις τοπικές οικονομίες.

«Ως αποτέλεσμα τής χρονοκαθυστέρησης στη χορήγηση της τουριστικής βίζας, λόγω ‘τεχνικών δυσκολιών’ και αδυναμίας του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στη ζήτηση, συσσωρεύονται κατά χιλιάδες οι άνευ λόγου παρεμποδιζόμενοι τουρίστες, τόσο για τις θερινές διακοπές, όσο και για τις διακοπές ενόψει της επικείμενης θρησκευτικής τους γιορτής. Όλα αυτά σε μια Ελλάδα, που στενάζει για ρευστό, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει την εισροή πολλών εκατομμυρίων ευρώ» υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα περίπου 15.000 Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι τόσο τις άδειες θερινών διακοπών τους, όσο και τις αργίες λόγω της θρησκευτικής τους εορτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.