ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Βενεζουέλας

H στιγμή της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Βενεζουέλας

Με ένα Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη στο Καράκας από την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας επισφραγίστηκε η στενή σχέση και συνεργασία της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την βενεζουελάνικη πλευρά υπό τον Νικολάς Μαδούρο. 

Το Μνημόνιο αφορά τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης  της συνεργασίας των δύο φίλων χωρών Ελλάδας και Βενεζουέλας και υπεγράφη το Σάββατο στο Καράκας από τον εξάδελφο του πρωθυπουργό και γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργο Τσίπρα και από την πλευρά της Βενεζουέλας από τον υφυπουργό Υδρογονανθράκων Angel Gonzalez.

Χωρίς να ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα προβλεπόμενα στο Μνημόνιο, ο εξάδελφος του Έλληνα πρωθυπουργού αρκέστηκε να δηλώσει ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

Η υπογραφή του συγκεκριμένου Μνημονίου ήταν το επιστέγασμα πενθήμερης επίσκεψης του Γιώργου Τσίπρα στο Καράκας. Από τις 28 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυούστου ο εξάδελφος του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της βενεζολάνικης πλευράς, περιλαμβανομένων της υπουργού Εξωτερικών της χώρας Delsy Rodriguez και του Υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων Asdrubal Chavez.

Στο χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της τελετής,  ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του Μνημονίου στον Ενεργειακό Τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες. Σύμφωνα με ιστοσελίδα της Βενεζουέλας, μετά την υπογραφή του μνημονίου ο εξάδελφος του πρωθυπουργού τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες στη Βενεζουέλα για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής η οποία θα αποφέρει οφέλη για τους λαούς μας». 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υδρογονανθράκων της Βενεζουέλας Angel González, δήλωσε πως αυτή είναι μια «ατζέντα για να παρακολουθήσουμε και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελεσμάτα προς όφελος και των δύο λαών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ελληνικό Έθνος για τη δημιουργία αυτής της συμφωνίας ώστε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.