ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Το φυσάνε και δεν κρυώνει” στο ελληνικό ΥΠΕΞ από τα σταράτα λόγια του Ούγγρο πρωθυπουργού για τους λάθρο

“Το φυσάνε και δεν κρυώνει” στο ελληνικό ΥΠΕΞ από τα σταράτα λόγια του Ούγγρο πρωθυπουργού για τους λάθρο

Δεν θα περίμενε κανείς, σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, τέτοια συμπεριφορά από ηγέτη ευρωπαϊκού κράτους που γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνει επιβολή εξωτερικής βίας, κρίση και προσφυγιά, όταν μετά τη σοβιετική επέμβαση του 1956, Ούγγροι πολιτικοί πρόσφυγες διέφυγαν μαζικά προς τη Δυτική Ευρώπη.

Εύλογα διερωτάται κανείς, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, αν ο ηγέτης αυτής της φιλικής χώρας την οδηγεί στον δρόμο των καθοριστικών αρχών της Ενωμένης Ευρώπης, δηλαδή του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του πλουραλισμού και της αλληλεγγύης.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ούρμπαν κατηγόρησε, χθες, την Ελλάδα για την προσφυγική κρίση και την κατάσταση στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας, ενώ επέκρινε έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βίκτορ Ούρμπαν χαρακτήρισε τη μαζική έλευση των Σύρων προσφύγων, απειλή για τις «χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης» και υποστήριξε ότι το πρόβλημα της υποδοχής των λαθρομεταναστών και των προσφύγων «δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά γερμανικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.