Υποδοχή πληρώματος πολεμικού πλοίου του ρωσικού Στόλου στην Πάτρα (φωτο)

Υποδοχή πληρώματος πολεμικού πλοίου του ρωσικού Στόλου στην Πάτρα (φωτο)

O Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και τοπικοί φορείς υποδέχθηκαν σήμερα (22/9/2015), τους κυβερνήτες και το πλήρωμα του Πολεμικού Ρωσικού Στόλου «SMETLIVLII» που έφτασε στην πόλη.

Το πλήρωμα έφθασε στην Πάτρα και τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, συνοδεία αντιπροσωπείας της Ρωσικής κυβέρνησης για προσκυνήσει την Αγία Κάρα του Αποστόλου, τον Σταυρό του και τον Τάφο. Την όλη ευθύνη της φιλοξενίας και της επίσκεψης στην Πάτρα είχαν το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα και η διοίκησή του στην Αθήνα, μαζί με τη Ρωσική Πρεσβεία.

Ο Απόστολος Ανδρέας είναι προστάτης του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του πλοίου, Ιερά Εικόνα του Αγίου Ανδρέου που φιλοτέχνησε Πατρινός Αγιογράφος. Προσέφερε επίσης έλαιον εκ του Τάφου του Αποστόλου και Αγίασμα από την πηγή του Αγίου που βρίσκεται στον Παλαιό Ιερό Ναό.

Επίσης σε όλα τα μέλη του πληρώματος δόθηκαν εικόνες και φυλακτά αλλά και ευλογίες από την Παναγία, από την Ιερά Μονή του Ομπλού, τις οποίες προσέφερε ο Ηγούμενος αρχ. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Πριν την προσφορά της Ιεράς Εικόνος και τις ευλογίες, εψάλη, παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου, του προϊστάμενου του Ιερού Αποστολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα π. Νικόλαου Σκιαδαρέση, ιερέων και του Ηγουμένου της Μονής Ομπλού, δέηση υπέρ του πληρώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.