Έτοιμη η διακήρυξη της συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Α.Μεσόγειο

Έτοιμη η διακήρυξη της συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Α.Μεσόγειο

Αύριο θα παρουσιαστεί η διακήρυξη της συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου μετά την τριμερή συνάντηση των ΥΠΕΞ των τριών χωρών.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Θέλω να ευχαριστήσω την κυπριακή διπλωματία και την Κυπριακή Δημοκρατία που μας φιλοξένησε σήμερα. Προετοιμάσαμε με την τριμερή μας συνάντηση την τριμερή που θα γίνει στην Αθήνα ανάμεσα στην Αίγυπτο, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Κύρια φροντίδα μας είναι η ευμάρεια των λαών μας, η σταθερότητα και η σταθεροποίηση της περιοχής, η μάχη ενάντια στον εξτρεμισμό, η προστασία όλων των κοινοτήτων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τόσο πολιτισμικών όσο και θρησκευτικών.

Ανανέωσα την πρόσκλησή μου προς τους δύο αξιόλογους συναδέλφους μου να έρθουν, στις 18 με 20 του Οκτώβρη, στην Αθήνα, όπου διοργανώνουμε τη Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή. Σήμερα, κάναμε ακόμα ένα βήμα, όπως θα φανεί και από την τριμερή Διακήρυξη που θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης ανάπτυξης της φιλίας μας και της κοινής μας φροντίδας για την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ημερομηνία για τη συνάντηση σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, έχουμε;

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Θα τη δώσουμε εγκαίρως και, μάλιστα, θα προηγηθεί και επίσκεψη του Προέδρου Σίσι της Αιγύπτου, στον οποίο απηύθυνε πρόσκληση, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευχαριστούμε πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.