ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ν. Κοτζιάς: «Θα προωθήσουμε τη συνεννόηση στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας»

Ν. Κοτζιάς: «Θα προωθήσουμε τη συνεννόηση στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας»

«Στη Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας (ASEM) θα προωθήσουμε, αύριο, τη συνεννόηση και θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά για τη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης και της Ασίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατά την άφιξή του στην Ουλάν Μπατούρ, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην 11η Σύνοδο Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας, επισημαίνοντας ότι η συνεννόηση και συζήτηση, σε μία εποχή παγκόσμιων αλλαγών, ανάμεσα σε κράτη προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές, είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε ότι «μετά από πρόταση και της Σιγκαπούρης, η Ελλάδα θα έχει μία προοπτική να γίνει κέντρο τεχνολογικής συνεργασίας και συνδεσιμότητας για το ASEM». Μία προοπτική μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας θα είναι η συνεργασία στον οικονομικό τομέα, την επιστήμη και την έρευνα με χώρες, οι οποίες αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες και νέες μορφές οικονομικής ανάπτυξης. Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, με αυτές τις χώρες «μάς συνδέουν ιστορικής παραλληλότητας μεγάλοι δεσμοί πολιτισμού, κοινής αναζήτησης των απαντήσεων στα μεγάλα ερωτήματα για τη φύση της ανθρώπινης κοινωνίας και τις προοπτικές του ίδιου του ανθρώπου. Κατά συνέπεια, συζητάμε και για ζητήματα οικονομικά, πρακτικά και τεχνολογικής συνεργασίας αλλά και για θέματα επιβίωσης της ανθρωπότητας και καλύτερης διακυβέρνησής της».

«Το κύριο μήνυμα της Ελλάδας είναι η ανάγκη αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και να διευρυνθεί, να γίνει πιο τακτική και να έχει πιο άμεσα υλοποιήσιμα αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Κοτζιάς. Σε αυτό το πνεύμα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τις ηγεσίες, μεταξύ άλλων, της Σιγκαπούρης, του Βιετνάμ και της Μογγολίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.