Σχετική ερώτηση στη Βουλή από τη Χ.Α. για τη «Σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας»

Σχετική ερώτηση στη Βουλή από τη Χ.Α. για τη «Σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας»

Κατατέθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρη, σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με θέμα τη «Σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας».

Σε μία περίοδο που το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την σύσφιξη και αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία, το Υπουργείο Εξωτερικών, με μία σειρά από πράξεις και παραλείψεις, εμφανίζεται να έχει «παγώσει» τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία. Ενδεικτική αυτού είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται από την ελληνική πλευρά για την έγκριση της ίδρυσης Ρωσικής Προξενικής Αρχής στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα: Με αφορμή την αδελφοποίηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με το αντίστοιχο της Αγίας Πετρούπολης, καθώς επίσης και τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των Επιμελητηρίων Έβρου και Αγίας Πετρούπολης, έχουν διατυπωθεί προτάσεις και αιτήματα για δημιουργία Ρωσικού Υποπροξενείου στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Εξωτερικών φέρεται να προβάλει εμπόδια και να αρνείται την ίδρυσή της ανωτέρω Προξενικής Αρχής. Με τον τρόπο αυτό όμως παρεμποδίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας με τη Ρωσία.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

– Για ποιο λόγο έχουν παγώσει οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, παρ’ ότι οι βασικοί κανόνες της γεωπολιτικής, η ιστορική μας διαδρομή και το εθνικό συμφέρον επιτάσσουν τη σύσφιξη και ανάδειξή τους;

– Γιατί δεν προωθεί η ελληνική πλευρά την οικονομική συνεργασία με την Ρωσία, παρά το δεδομένο ρωσικό ενδιαφέρον για την προώθηση εξαιρετικά σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων στον ελληνικό χώρο σε όλους τους τομείς (από τον τουρισμό μέχρι την ενέργεια;)

-Ποια είναι η θέση του σχετικά την ίδρυση Ρωσικού Υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.