«Ο τουρισμός, το εμπόριο, οι μεταφορές, οι συνεργασίες σε όλα τα οικονομικά επίπεδα, είναι οι γέφυρες μεταξύ των κρατών, είναι οι γέφυρες μεταξύ των λαών. Σε αυτά τα σημεία θα πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας, στο πλαίσιο του Οργανισμού των Παρευξείνιων χωρών (ΟΣΕΠ). Ας φροντίσουμε όλοι να προβάλουμε όλα τα θετικά που μας ενώνουν, και να αφήνουμε τα αρνητικά ζητήματα, που σίγουρα απασχολούν πολλούς, στις διακρατικές τους σχέσεις. Υπάρχουν άλλα φόρα για να επιλύονται οι πολιτικές διαφορές. Εδώ – να το επαναλάβω – ας συγκεντρωθούμε στα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τερενς Κουίκ, όπως άλλωστε είχε τονίσει και στην ομιλία που έκανε νωρίτερα σημερα στην υπουργική του ΟΣΕΠ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ας βάλουμε σε προτεραιότητα τη λέξη δουλειές. Ας βάλουμε σε προτεραιότητα τη λέξη ανάπτυξη» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στη σημερινή 6μηνιαία συνεδρίαση των υπουργών του ΟΣΕΠ, ο κ. Κουίκ.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες επισημάνσεις του Έλληνα υφυπουργού αποτέλεσαν τα σημεία θετικών αναφορών, και κατά τη διάρκεια την υπουργικής, αλλά και στις κατ? ιδίαν συζητήσεις εκ μέρους αντιπροσωπειών.

Σήμερα η 6μηνιαία Προεδρία του ΟΣΕΠ πέρασε από την Τουρκία στην Ουκρανία.

Χθες ο κ. Κουίκ επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, και ξεναγήθηκε στο μουσείο του Τοπ Καπί.

Την ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία αποτελούσαν, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’, Μάγια Σολωμού, ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), Σαράντης Μοσχόβης, και η κα Μαριλένα Σειρλή, γραμματέας ΟΕΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ