ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

“Το Μαντείο της Δωδώνης είναι αλβανικό”

“Το Μαντείο της Δωδώνης είναι αλβανικό”

Η καλλιέργεια του “μουσαντένιου” (γιατί στηρίζεται σε τελείως ανιστόρητα γεγονότα) εθνικισμού από διάφορα κέντρα στην Αλβανία, φαίνεται πως δεν έχει όρια. Μάλιστα φτάνουν σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές τις διάφορες γελοιότητες τα ΜΜΕ τρέχουν να τις παρουσιάσουν ως «επιστημονικές» μελέτες που… περιλαμβάνουν στοιχεία και απόψεις.

Διαβάζουμε στο aftonomi.gr ότι οι Αλβανοί θέλουν ΚΑΙ το Μαντείο της Δωδώνης ως δικό τους!

Σε άρθρο της εφημερίδας «Shekulli», ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2012, με αρθρογράφο τον Kujtim Mateli, γίνεται αναφορά στο Μαντείο της Δωδώνης.

Στο άρθρο του αυτό ο «ιστορικός-αρθρογράφος» προσπαθεί να μας αποδείξει πως το μαντείο της Δωδώνης δεν βρίσκεται εκεί που το «τοποθετούν» οι Έλληνες αρχαιολόγοι και ιστορικοί, όπως έχει καθιερωθεί και είναι γνωστό ως τώρα, αλλά στην Κλεισούρα της Πρεμετής, εντός της αλβανικής επικράτειας. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον Αλβανό «ιστορικό», η Δωδώνη είναι ένα αλβανικό μαντείο και καμία σχέση δεν έχει με τον ελληνικό κόσμο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως, «και αν συμφωνήσουμε πως βρίσκεται κοντά στα Γιάννινα όπως γράφουν μερικοί όπως ο κ. Καραπάνος, ξανά είναι ένα αλβανικό μαντείο, διότι βρίσκεται σε αλβανικά εδάφη…». Και συνεχίζει τονίζοντας πως «…η Ιλλυρία εκτείνονταν ως στον Αμβρακικό κόλπο…» κλπ.

Η εν λόγω εφημερίδα, είναι απ’ τις κυριότερες που κυκλοφορούν στην Αλβανία και είναι γνωστή για τις ανθελληνικές της θέσεις.

Καταλαβαίνετε πόσο εύκολα μπορεί να αναθεωρηθεί η Ιστορία όταν βρίσκουν και τα κάνουν; Το ΥΠΕΞ πως σκοπεύει να τραβήξει το “αυτί” των Αλβανών για αυτά τα απίστευτα δημοσιεύματα;Μη μας πουν ότι η εφημερίδα τα γράφει από μόνη της; Χωρίς υποστήριξη;

Ας μην ξεχνάμε τον Γιόζεφ Γκαίμπελς “λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει” και αυτό εφαρμόζουν όλοι οι γείτονές μας πλην ημών, εμείς βαριόμαστε να μιλάμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.