Συνάντηση ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του

Συνάντηση ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριγιάντ Αλ Μάλκι, στην Αθήνα, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα είναι παραδοσιακή φίλη του παλαιστινιακού λαού».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, διαβεβαίωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, μάλιστα, πως η Ελλάδα «δεν θα αναγνωρίσει τροποποιήσεις των συνόρων του 1967, εφόσον δεν υπάρξει πρωθύστερη συμφωνία των δύο μερών».

Ο Ριγιάντ Αλ Μάλκι ευχαρίστησε με ιδιαίτερη θέρμη την Ελλάδα και υπογράμμισε, πως ο λαός του δεν θα δεχθεί λιγότερα δικαιώματα από αυτά που έχουν κερδίσει οι λαοί της αραβικής άνοιξης.

Παραπέμποντας στην πάγια θέση της Ελλάδας -«υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους που θα συμβιώνει σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης με το Ισραήλ»- ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την «ανησυχία του για την παρατεταμένη στασιμότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας» και ιδιαιτέρως τόνισε πως η λύση του Παλαιστινιακού θα λειτουργήσει ως «καταλύτης» σε μια περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας για να ανοίξει ο δρόμος συνεννόησης και συνεργασίας με την ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικά, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως το Παλαιστινιακό βρίσκεται στις «πρώτες προτεραιότητες της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής» και σημείωσε πως η Ελλάδα έχει «άρρηκτους δεσμούς» με την Παλαιστίνη και είναι «παραδοσιακή φίλη» του παλαιστινιακού λαού.

Από την πλευρά του ο κ. Μάλκι διευκρίνισε πως το αίτημα που έχει υποβάλει η κυβέρνησή του στον ΟΗΕ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως «κράτους- μη μέλους», γίνεται «για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και για να αναζωογονηθεί η ειρηνευτική διαδικασία» και τόνισε πως ευελπιστεί σε μια καλή εξέλιξη σύντομα στη σύνοδο του Καΐρου. Εκφράζοντας εξάλλου την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα μας», ο κ. Μάλκι ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την «πολύ καλή υποδοχή» που είχε στην Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.