ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

“Θα πάω την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”

“Θα πάω την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται! Από την μία δηλώνει πως το αλβανικό κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει ψήφισμα για το «τσάμικο ζήτημα» και από την άλλη απειλεί πως θα πάει την Ελλάδα στο δικαστήριο του Στρασβούργου για μαζική καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως διαβάσαμε στο aftonomi.gr.

Παράλληλα ζητάει –για άλλη μια φορά- την επιστροφή των τσάμηδων στην γη των προγόνων τους και καλεί την Ελλάδα να ζητήσει δημοσίως συγνώμη αναγνωρίζοντας την γενοκτονία εις βάρος του τσάμικου πληθυσμού. Αποκαλύπτει επίσης τον λόγο που ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει την άρση του νόμου για την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο νόμος αυτός κρατάει όμηρο τις περιουσίες των τσάμηδων!

Αναφερόμενος στο τσάμικο ψήφισμα που αναμένεται να εγκριθεί από το αλβανικό κοινοβούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 υποστήριξε πως περιμένει μόνο μια αρνητική ψήφο αφήνοντας να εννοηθεί τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε ξεχνώντας όμως πως στην Αλβανική Βουλή υπάρχουν και άλλοι βουλευτές ελληνικής καταγωγής όπως ο Σπύρος Ξέρας, ο Βαγγέλης Τάβος και ο Κώστας Μπάρκας, εκτός κι αν ο πρόεδρος των Τσάμηδων ξέρει κάτι παραπάνω που εμείς δεν ξέρουμε!

 Μάλιστα δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελληνική Μειονότητα τονίζοντας πως το μόνο τους πρόβλημα είναι ο Ντούλες.

 «Θέλουμε να ζητήσουμε απ’ την Ελλάδα τα πιο βασικά δικαιώματα, όπως είναι η επιστροφή των Τσάμηδων στη γη των προγόνων τους και να μην εμποδίζονται στα σύνορα. Θέλουμε να μην απαγορεύεται στον τσάμικο πληθυσμό να επιστρέψει στα σπίτια και στις περιουσίες τους. Θέλουμε να αποκατασταθεί η ιστορία, η  Ελλάδα να αποδεχθεί τη γενοκτονία και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Εμείς ψάχνουμε νόμιμους τρόπους για να καταγγείλουμε την μαζική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»,

Μιλώντας για το νόμο της εμπόλεμης κατάστασης με την Ελλάδα, ο Idrizi εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι έθεσε το ζήτημα αυτό στην συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, και είπε ότι ο νόμος αυτός δεν υπάρχει, τονίζοντας πως δεν μπορεί μια χώρα να επιτεθεί σε μια άλλη.

Ο νόμος έχει ακυρωθεί από την συνθήκη της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Η συνθήκη της φιλίας απορρίπτει την επίθεση από ένα κράτος εναντίον του άλλου, αλλά αφήνει όμως σε κατάσταση αναμονής το ζήτημα των ιδιοκτησιών των τσάμηδων. Αυτός ο νόμος κρατάει όμηρο αυτές τις περιουσίες, σχολίασε.

Δεν έχουμε πρόβλημα με την Ελληνική Μειονότητα, το πρόβλημα μας είναι ο Ντούλες!

Σχετικά με την συμμετοχή Ελλήνων στην Αλβανική Κυβέρνηση ο Idrizi δήλωσε πως ως ηγέτης της τσάμικης μειονότητας δεν έχει κανένα πρόβλημα με την συμμετοχή της ελληνικής μειονότητας στην κυβέρνηση Μπερίσα καθώς το μοναδικό πρόβλημα τους είναι ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.

“Απ’ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποιο κόμμα, υπουργοί μπορεί να υπάρχουν είναι λογικό. Το κόμμα μου δεν είναι ανθελληνικό ή αντιμειονοτικό, εμείς είχαμε άμεση σύγκρουση με τον Ντούλε, αποφεύγοντας την σύγκρουση με την ελληνική μειονότητα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα στην αλβανική κυβέρνηση να υπάρχουν και στελέχη της μειονότητας”, δήλωσε ο Idrizi.

Θα συνεργαστούμε και με τον διάβολο για την επίλυση του «τσάμικου ζήτηματος»

Ο πρόεδρος των Τσάμηδων χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα που θέλουν το PDIU και το LSI να αλληλοϋποστηρίζονται.

Γιατί τόση έχθρα με τον Ντούλε ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους υπολοιπους; Υπονοεί κάτι; όσον αφορά για την άρση του εμπολέμου τι σκοπεύει να απαντήσει το ΥΠΕΞ στις αξιώσεις των Αλβανών; Ελπίζουμε καμμιά φορά να μας εκπλήξει το ΥΠΕΞ με καμμιά απάντηση ολίγον σκληρή για τα γούστα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.