ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διασπάστηκαν οι τσάμηδες – Νέος πολιτικός φορέας

Διασπάστηκαν οι τσάμηδες – Νέος πολιτικός φορέας

Διασπασμένη φαίνεται η τσάμικη κοινότητα στην Αλβανία, αυτό δείχνει τουλάχιστον η ίδρυση του νέου πολίτικου φορέα με την ονομασία «Τσάμικο Κίνημα».

Ιδρυτές του νέου κινήματος φαίνεται πως είναι μια ομάδα τσάμηδων που διαφωνούν με την γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος του τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi.

Σύμφωνα με..το aftonomi.gr στόχος του νέου πολίτικου φορέα των τσάμηδων είναι η αναγέννηση του τσάμικου κινήματος για να ανακτήσουν τα χαμένα τους δικαιώματα!

Ο ηγέτης του νέου τσάμικου κινήματος, Artur Dojaka, κατηγορεί ευθέως τον Shpetim Idrizi πως οι στόχοι του είναι απλά οικονομικοί και δεν έχουν καμία σχέση με το «τσάμικο ζήτημα».

Κατά την παρουσίαση του νέου πολίτικου φορέα των τσάμηδων ο Dojaka τόνισε πως «4 χρόνια μπορεί να μην φτάνουν για να κάνει τα εκατομμύρια που κάποιος θα ήθελε να έχει, όμως 4 χρόνια πεταγμένα είναι εθνική καταστροφή για μας»

«Θα του έδινα λίγο δίκιο εάν ο κ. Idrizi θα ήταν πιο αξιοπρεπής, εάν αυτός καλούσε την τσάμικη κοινότητα για διαμαρτυρία έξω από την Βουλή εωσότου εγκρίνονταν το τσάμικο ψήφισμα. Εγώ μάλλον το πάω πολύ μακριά, μιλάω για διαμαρτυρίες για το τσάμικο ψήφισμα, έχει προτείνει όμως ο κ. Idrizi κανένα τέτοιο ψήφισμα; Έχει δει κανείς κάποιο σχέδιο του ψηφίσματος; Ποια ομάδα εργασίας το συνέταξε και ποιοι το εγκρίνανε; Γιατί κανένας τσάμης δεν έχει δει ποτέ αυτό το ψήφισμα και γιατί ο Idrizi φοβάται τόσο πολύ να το βγάλει από το σεντούκι της λήθης;» δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος στο τσάμικο ψήφισμα που ετοιμάζει ο Idrizi.

«Εγώ δεν αμφιβάλω απλά, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν το έχει κάνει, γιατί ο Idrizi δεν είναι πολιτικός της πατριωτικής και κοινωνικής δράσης, απλά κάνει προσωπικά παζάρια για τα οποία εμείς ως τσάμηδες είμαστε αγανακτισμένοι και προσβεβλημένοι» συνέχισε ο Dojaka.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο ηγέτης του νέου «Τσάμικου Κινήματος» τόνισε πως «το “τσάμικο ζήτημα” είναι ένα από τα βασικά εθνικά ζητήματα, γι’ αυτό και κάθε μεμονωμένο άτομο είναι ένα τίποτα μπροστά του».

Η κίνηση αυτή από πλευράς των τσάμηδων επιβεβαιώνει τα σενάρια που κάνουν λόγο για διάσπαση στους κόλπους της τσάμικης κοινότητας καθώς και την ιδέα για ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος που ψιθυρίζονταν όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα στα δημοσιογραφικά γραφεία των Τιράνων…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.