Αβραμόπουλος: “Πρωτοβουλίες για την αύξηση επενδύσεων και τουριστών”

Αβραμόπουλος: “Πρωτοβουλίες για την αύξηση επενδύσεων και τουριστών”

Πυλώνας ανάπτυξης αλλά και προαγωγής της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι ο τουρισμός δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του 7ου συνεδρίου Red Business Forum, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

Αφού αναφέρθηκε στη συνεισφορά του τουρισμού στα συνολικά μεγέθη της οικονομίας, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η προσέλκυση τόσο επιπλέον τουριστών όσο και επενδυτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι το ΥΠΕΞ προωθεί πρωτοβουλίες για αλλαγή του καθεστώτος στις θεωρήσεις βίζας, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από συγκεκριμένες αγορές (Κίνα, Ινδία, Ρωσία κλπ). Μάλιστα, όπως είπε, εάν δεν ίσχυε το παρόν καθεστώς, τα τουριστικά μεγέθη θα παρουσίαζαν αλματώδη αύξηση.

Αναφερόμενος, τέλος, στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, υπογράμμισε ότι ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο, που στόχο έχει να μπει ένα τέλος στην κρίση. Η Ευρώπη αποφάσισε να μείνει ενωμένη, σημείωσε ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ εστιάζοντας στην Ελλάδα, τόνισε ότι κερδήθηκε το στοίχημα της αξιοπιστίας και «ποτέ, κανείς, δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά».

Στην παρέμβασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό, επισημαίνοντας την πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.