ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Κοτζιάς επιτίθεται στον Μητσοτάκη: «Αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα»

Ο Κοτζιάς επιτίθεται στον Μητσοτάκη: «Αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα»

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ανακοίνωσή του τονίζει την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα”, επισημαίνοντας ότι “εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια”.

Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρει ότι “με τις τοποθετήσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης”

Ο κ.Μητσοτάκης προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών «δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την “μακεδονική γλώσσα” πρώτοι την “αναγνώρισαν” στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

Συμπληρώνει δε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το “τσάμικο” , ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης”.

Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς καταλήγει: “Ο κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ “ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί”. Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την “πρόταση” της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με τις τοποθετήσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον Υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την “μακεδονική γλώσσα” πρώτοι την “αναγνώρισαν” στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το “τσάμικο” , ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ “ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί”. Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την “πρόταση” της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.