ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μέχρι και ο Χίτλερ είχε καταβάλει δόσεις για το κατοχικό δάνειο τόνισε ο Κοτζιάς

Μέχρι και ο Χίτλερ είχε καταβάλει δόσεις για το κατοχικό δάνειο τόνισε ο Κοτζιάς

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης επανορθώσεων από την Γερμανία – Ειδικά για το κατοχικό δάνειο.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως η ελληνική Βουλή συντάσσει πόρισμα που αφορά τις αποζημιώσεις και το δάνειο, προσθέτοντας ότι κάθε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται το κοινοβούλιό της.

Τόνισε πως ό,τι είναι «δίκαιο» δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά «παραμένει», αν και διευκρίνισε πως όλα θέλουν την ώρα και τον τρόπο τους.

Επισήμανε ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός του υποχρεωτικού δανείου που απαίτησαν οι Ναζί από τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα κατοχικά στρατεύματα, υποστηρίζοντας με νόημα ότι ακόμα και το καθεστώς Χίτλερ είχε καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις για αποπληρωμή του δανείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Μάας δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.