Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος εξελέγη ένας εφοπλιστής

Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος εξελέγη ένας εφοπλιστής

Πρόεδρος του Προξενικού Σώματος εξελέγη ο πλοιοκτήτης Χάρης Βαφειάς ο οποίος εκπροσωπεί ως πρόξενος τις Φιλιππίνες στην Ελλάδα.

Εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας έχουν έντονη παρουσία στα… προξενικά δρώμενα. Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Προξενικού Σώματος βρίσκουμε επίσης τον Νικόλαο Σούτο πρόξενο της Λιβερίας αλλά και τον ναύαρχο εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού Στυλιανό Αναστόπουλο ο οποίος εκπροσωπεί ως πρόξενος τις Μπαχάμες.

Επίσης, στο ΔΣ είναι και ο ιταλός Ρενάλντι Μάουρο, στέλεχος της ναυτιλιακής κοινότητας με πολύχρονη παρουσία στην Ελλάδα ως πρόξενος της Ιταλίας στον Πειραιά.

Πριν από 10 χρόνια, τα εγκυρότερα οικονομικά έντυπα στις ΗΠΑ αποκαλούσαν τον Χάρη Βαφειά «Harry Potter της ναυτιλίας» αφού είχε καταφέρει να «μαγέψει» τους επενδυτές στη Wall Street.

Είναι ο ρέκορντμαν της αμερικανικής χρηματαγοράς αφού σε ηλικία 26 ετών έγινε ο νεότερος διευθύνων σύμβουλος παγκοσμίως σε εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο. Για να το πετύχει χρειάστηκε να επισκεφθεί 23 πόλεις στις ΗΠΑ μέσα σε 28 ημέρες όπως αναφέρει το newmoney.gr

Από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Stealth Gas, ο Χάρης Βαφειάς εντυπωσίασε τους επενδυτές με τα άλματα που κάνει στην οικονομική πρόοδο της εταιρείας μοιράζοντας κέρδη στους μετόχους.

Μέσα στο 2018 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά StealthGas του Χάρη Βαφειά ολοκλήρωσε το τεράστιο ναυπηγικό της πρόγραμμα ολοκλήρωσε. Η εταιρεία παρέλαβε το 27ο και τελευταίο LPG πλοίο του προγράμματος.

Η παραλαβή του πλοίου ολοκλήρωσε το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας για την πλήρη ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του στόλου της που άρχισε το 2011 με τη συνολική απόκτηση 26 νεότευκτων LPG. Τα 20 ναυπηγήθηκαν σε ιαπωνικές γιάρδες και έξι σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας.

Η StealthGas έχει στόλο ο οποίος αποτελείται από 56 πλοία εκ των οποίων 52 είναι LPG συνολικής μεταφορικής ικανότητας 329.149 κυβικών μέτρων και τέσσερα δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τρία M.R. product tankers και ένα Aframax oil tanker με συνολική μεταφορικά ικανότητα 255.804 τόνους.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 ο τζίρος της StealthGas αυξήθηκε κατά 10% στα 43,4 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα η εταιρεία από την πώληση επτά πλοίων της, μέσα στη χρονιά, έβαλε στο ταμείο της 30 εκατομμύρια δολάρια. Ο δανεισμός της κυμαίνεται κάτω από τα 40% της αξίας της.

Η αξία του στόλου της εταιρείας ανέρχεται στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αριθμοί οι οποίοι έχουν προσελκύσει το βλέμμα επενδυτικών οίκων αφού η StealthGas πέτυχε όλα αυτά σε περίοδο κατά την οποία η ναυλαγορά γατα πλοία LPG, ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Γεγονός που αποδεικνύει την δύναμη και την υγεία της StealthGas στην οποία μέτοχοι είναι πέντε μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μετοχή της εταιρείας είναι η πιο φθηνή μακράν από μετοχές άλλων εταιρειών όπως επισημαίνει ο Χάρης Βαφειάς για να προσθέσει ότι όποιος γνωρίζει από οικονομικά μπορεί εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι η επένδυση στη SteathGas αυτή την χρονική περίοδο είναι μία ευκαιρία αφού τα κέρδη αυξάνουν και τα κόστη μειώνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.