ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Κοτζιάς: Ταξίδι στη Βαρκελώνη – Συμμετέχει σε Μεσογειακό φόρουμ

Ν.Κοτζιάς: Ταξίδι στη Βαρκελώνη – Συμμετέχει σε Μεσογειακό φόρουμ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει στην 3η Υπουργική Σύνοδο του Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ) που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη.

Η Ένωση για τη Μεσόγειο είναι ένα μονα​δικό θεσμικό σχήμα Eυρω-μεσογειακής συνεργασίας, στο οποίο συμμετέχουν τα 28 κράτη/ μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ε.Υ.Ε.Δ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης), καθώς και χώρες της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ένα σχήμα που υποστηρίζει ένθερμα η Ελλάδα από της ιδρύσεώς του, πριν δέκα χρόνια, ως πλατφόρμας διαλόγου και συνεργασίας στη βάση μίας θετικής ατζέντας.

Στις εργασίες της 3ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕγΜ που θα διεξαχθούν σήμερα το απόγευμα με θέμα «10η επέτειος της ΕγΜ: Οικοδομώντας μαζί το μέλλον της περιφερειακής συνεργασίας» θα προεδρεύσει η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αιμάν Σαφάντι, με οικοδεσπότη του Φόρουμ τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέπ Μπορέλ και τον γενικό γραμματέα της ΕγΜ, Ν. Κάμελ, ενώ θα συμμετάσχει και ο επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων Διεύρυνσης, Γιόχανες Χαν.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.