Συνάντηση Γ.Δραγασάκη με τον Ρώσο πρεσβευτή πριν την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Συνάντηση Γ.Δραγασάκη με τον Ρώσο πρεσβευτή πριν την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και της συνεδρίασης της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας, που θα προηγηθεί το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι οι ιστορικά ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών πρέπει να αποτυπωθούν και στο οικονομικό πεδίο και στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν για επενδυτικές προοπτικές και δυνατότητες που διανοίγονται για τη ρωσική πλευρά στην Ελλάδα.

Σχετικά με την πορεία του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου, ο Ρώσος πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για την πρόοδο των εργασιών που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και για το γεγονός ότι η δεύτερη διαδρομή του θα προσεγγίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη ρωσική πλευρά να ενδιαφέρεται για τη συνέχισή του εφόσον έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε το πάγιο ενδιαφέρον της για την πρόοδο και την προοπτική του έργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.