ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Eυρηματικός Β.Πούτιν: Υποδέχθηκε τον Α.Τσίπρα με τραγούδι της Μαρινέλας

Eυρηματικός Β.Πούτιν: Υποδέχθηκε τον Α.Τσίπρα με τραγούδι της Μαρινέλας

Ο Αλέξης Τσίπρας που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στον κήπο του Αλεξάνδρου.

Στο πλαίσιο των τιμών προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν και τα τραγούδια από την ρώσική στρατιωτική ορχήστρα. Μάλιστα κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα οι μουσικοί έπαιξαν Μαρινέλλα το «Πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου».

Βέβαια εκτός από Μαρινέλλα η ορχήστρα έπαιξε και το γνωστό ρωσικό πολεμικό τραγούδι «Κατιούσα» που γράφτηκε το 1938.
Το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χρησιμοποιούταν για να εξυψώσει το ηθικό των στρατιωτών.

Πριν την αυθεντική του εκτέλεση, το τραγούδι τραγουδιόταν από μαθήτριες σχολείων της Μόσχας, προς τους στρατιώτες που πήγαιναν να πολεμήσουν εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας, τον Ιούλιο του 1941.Το τραγούδι μιλάει για μία κοπέλα που τραγουδά, κρατώντας στα χέρια της τα γράμματα του αγαπημένου της, ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο. Ένα από τα θέματα του τραγουδιού είναι ότι όσο η αγαπημένη του τον αγαπά εκείνος θα έχει τη δύναμη να μάχεται για τον λαό και την πατρίδα. Πιθανώς ο προωθητής πυραύλων του Κόκκινου Στρατού να πήρε το όνομά του από αυτό το τραγούδι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα έχει μεταφερθεί σε πολλές άλλες γλώσσες. Το 1943, οι Ιταλοί παρτιζάνοι το τραγουδούσαν υπό τους στίχους Φελίτσε Κατσιόνε.Ο τίτλος του ήταν Fischia il vento και έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των ανταρτών μαζί με το Bella Ciao και το La Brigata Garibaldi. Το τραγούδι, επίσης, τραγουδήθηκε από τους Έλληνες αντάρτες, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου του 1946-1949, με τίτλο Ο Ύμνος του ΕΑΜ. Επίσης, έχει διασκευαστεί και ως χριστιανικό τραγούδι, με τίτλο «Με παλμό και φλόγα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.