Τριμερής συνάντηση στο ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου και Παλαιστίνης

Τριμερής συνάντηση στο ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου και Παλαιστίνης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος θα υποδεχθεί αύριο, Δευτέρα, στο υπουργείο Εξωτερικών, τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη και της Παλαιστίνης, Ριάντ Μαλκί, στο πλαίσιο της 2ης τριμερούς υπουργικής συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης που διεξάγεται στην Αθήνα.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες που θα εκκινήσουν στις 11:30, οι τρεις υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η ανανεώσιμη ενέργεια, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. Οι εργασίες της τριμερούς θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας (13:00) και οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Κυπριακό. Με το πέρας των εργασιών, θα υιοθετηθεί Κοινό Ανακοινωθέν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Προηγουμένως, στις 11:00, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί διμερώς με τον κ. Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της μορφωτικής/ πολιτιστικής συνεργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.