ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Βαθαίνει» το «ρήγμα» ανάμεσα στο Ν.Κοτζιά και την κυβέρνηση μετά την παραίτηση 3 στελεχών του «ΠΡΑΤΤΩ» από το ΥΠΕΞ

«Βαθαίνει» το «ρήγμα» ανάμεσα στο Ν.Κοτζιά και την κυβέρνηση μετά την παραίτηση 3 στελεχών του «ΠΡΑΤΤΩ» από το ΥΠΕΞ

Με αφορμή τις παραιτήσεις 3 στελεχών του ΠΡΑΤΤΩ από το υπουργείο Εξωτερικών βαθαίνει το «ρήγμα» ανάμεσα στο πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά και την κυβέρνηση.

Η πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση να ζητηθούν οι παραιτήσεις των στελεχών του αδικαιολόγητη, ενώ σήμερα τα πυρά του ΠΡΑΤΤΩ δέχθηκε προσωπικά ο νυν υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σχολιάζοντας την δήλωσή του ότι λυπάται για την αποχώρησή τους και ότι ουδέποτε τους ζητήθηκε η παραίτηση, το ΠΡΑΤΤΩ ανήρτησε ανακοίνωσή του που σημειώνει ότι αν ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου είναι θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά, όχι δικό τους.

Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ σχολίασε πολύ αυστηρά, καταγγέλλοντας το Μέγαρο Μαξίμου, τις παραιτήσεις από το ΥΠΕΞ των 3 στελεχών του:

«Σήμερα το πρωί δόθηκαν στην κυβέρνηση οι παραιτήσεις των τριών μελών του ΠΡΑΤΤΩ, των μόνων που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις. Παραιτήσεις που ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα. Η απαίτηση αυτή είναι για μας Αδικαιολόγητη. Είναι Ανεξήγητη έναντι της Κίνησής μας, του πιο παλιού και σταθερού συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ».

Την εξέλιξη σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκφράζοντας την λύπη του:

«Έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν πολιτικά στην “Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ”, οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί. Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον Γιώργο Κατρούγκαλο απάντησε το ΠΡΑΤΤΩ:
«Αν ο κ. Κατρούγκαλος δε γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου είναι θέμα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Πρόβλημα δικό του, όχι δικό μας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.