ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κατρούγκαλος: «Φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας»

Κατρούγκαλος: «Φέρνουμε  στη Βουλή σχέδιο νόμου για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας»

Ικανοποιημένος από το επίπεδο της συζήτησης και το κλίμα που επικράτησε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος προήδρευσε της σημερινής συνεδρίασης στο ΥΠΕΞ, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ανακοίνωσε πως πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες, για διαβούλευση, συνολικά η σχετική θεσμική πρόταση για τη νέα έννοια της εθνικής ασφάλειας, όπως είπε, και για τη θεσμική οργάνωση του ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουμε το πολυεπίπεδο έργο μας μέχρι τώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής».

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μία κουλτούρα συναίνεσης εκεί που μπορεί να επιτευχθεί στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της εθνικής ασφάλειας χωρίς η συναίνεση να σημαίνει συγκυβέρνηση», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της χώρας και στην εξωτερική πολιτική».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ο κ. Κατρούγκαλος αποσαφήνισε ότι η σημερινή δεύτερη προσπάθεια για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο ΕΣΕΠ «γίνεται ακριβώς γιατί θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν συγκλίσεις των πολιτικών δυνάμεων που σε πολύ μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκαν σήμερα. Έχουμε αναβαθμίσει το διεθνές κύρος της χώρας μας με επανειλημμένες πρωτοβουλίες ουσίας, ήρθε η στιγμή να σκεφτούμε πως θα μπορέσουμε να έχουμε συστηματική παραγωγή πολιτικής, σχεδιασμό, στρατηγικούς στόχους με ένα τρόπο που θα αποτυπωθεί θεσμικά».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συνέχεια στην ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα τόσο σε ό,τι αφορά την Ευρώπη όσο και στις διμερείς μας σχέσεις δήλωσε «ικανοποιημένος από το επίπεδο της συζήτησης και το κλίμα που επικράτησε στο Συμβούλιο»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με δήλωση του Ν. Κοτζιά για το ότι η κυβέρνηση επέτρεψε να γίνει η επερώτηση του κ. Καμμένου στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποχρέωση από την οποία δεν θα αποστούμε». Επικαλούμενος δε την απάντησή του στη Βουλή τόνισε επίσης ότι «προσωπικά δεν έχει καμία αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.