ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρωτοφανές: Ο Γ.Κατρούγκαλος αναγνώρισε (πάλι) δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και μίλησε για συνδιαχείριση!

Πρωτοφανές: Ο Γ.Κατρούγκαλος αναγνώρισε (πάλι) δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και μίλησε για συνδιαχείριση!

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος αναγνώρισε δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και μίλησε μάλιστα για «συνδιαχείριση» με την τουρκική πλευρά, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες και τα νομικά δικαιώματα που έχει κάθε μία από τις χώρες!

Τις δηλώσεις αυτέ τις έκανε στο Onetv.

«Επιδιώκαμε πάντοτε να οριοθετήσουμε τη δική μας Οικονομική Αποκλειστική Ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα, προφανώς σε σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και ιδιαίτερα στο Δίκαιο της θάλασσας. Το ίδιο και η Κύπρος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο.

«Μόνο αυτά που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο και όχι αυτά που θέλει να επιβάλει με τη δύναμή της» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας πως είναι πάντα προς το συμφέρον της δικής μας χώρας να θέλουμε η συζήτηση να γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο τραπέζι του Διεθνούς Δικαίου.

Μιλώντας στο Onetv, ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, δήλωσε πως έχουν δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ωστόσο η Ελλάδα έχει προστατευθεί απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λαμβάνοντας μέτρα.

«Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ισχυρές οι διπλωματικές μας συμμαχίες, ενώ και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντική. Κανείς δεν διανοείται να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση αλλά χωρίς φόβο» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως σκοπός της Τουρκίας δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, γιατί ξέρει ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό γενικά, και πολύ περισσότερο τώρα που η οικονομία της είναι ευάλωτη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είπε πως η χώρας μας κάνει ό,τι μπορεί για να εκτονώσει την ένταση στο Αιγαίο και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Αγκυρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=2GjpB664qcQ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.