ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ ιδρύουν τη Διεύθυνση Αμυντικής Διπλωματίας

ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ ιδρύουν τη Διεύθυνση Αμυντικής Διπλωματίας

Την ίδρυση μιας νέας υπηρεσίας διπλωματικού χαρακτήρα, που θα συντονίζει το έργο των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, αποφάσισαν ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Οπως εξήγγειλε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας η υπηρεσία αυτή θα είναι η Διεύθυνση Αμυντικής Διπλωματίας. Η υπηρεσία θα στεγάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο θα αποτελείται από στελέχη και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Η απόφαση για τη Διεύθυνση Αμυντικής Διπλωματίας ελήφθη στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, οι υπουργοί Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που φιλοξενούμαι σήμερα από τον Υπουργό, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας» δήλωσε αρχικά ο κ. Δένδιας.

Δένδιας: Κρατάμε κλάδο ελαίας, όμως διαθέτουμε και ξίφος

«Ηρθαμε για να υπογράψουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα μνημόνιο στενής συνεργασίας, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών αλλά και των αντιλήψεων των δύο αυτών Υπουργείων. Συμβατών με το ευρύτερο δόγμα της πατρίδας μας, μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μίας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» σημείωσε στη συνέεια ο ΥΠΕΞ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καταλήγοντας επισήμανε με νόημα: «Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος. Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το Υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στενή συνεργασία μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.