ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λαβρόφ για «Ελληνορωσική Εβδομάδα»: «Η Ελλάδα είναι ένας καλός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη»

Λαβρόφ για «Ελληνορωσική Εβδομάδα»: «Η Ελλάδα είναι ένας καλός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη»

Τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα είναι ένας καλός μας εταίρος στην Ευρώπη» έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή τη 17η «Ελληνορωσική Εβδομάδα στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά».

«Η αμοιβαία συμπάθεια των Ρώσων και των Ελλήνων στηρίζεται στις μακραίωνες σχέσεις, την πνευματική και πολιτισμική συγγένεια και δεν υποκύπτει στις ιδιοτροπίες της πολιτικής συγκυρίας» σημείωσε παράλληλα, σε γραπτή του δήλωση.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την εκτίμησή της Μόσχας για «τον σεβασμό και τη μέριμνα των Ελλήνων φίλων μας», η οποία αφορά το «κοινό ιστορικό παρελθόν».

«Χαιρόμαστε που στην Κέρκυρα διατηρούν με φροντίδα τη μνήμη για τον απελευθερωτή των Ιονίων Νήσων, τον μεγάλο Ρώσο αρχηγό στόλου – ναύαρχο Φιόντορ Ουσακώφ» έσπευσε να συμπληρώσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Παράλληλα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις πρωτοβουλίες των δύο χωρών, οι οποίες – κατά τον ίδιο – «συμβάλλουν εδώ και πολλά χρόνια στην ενδυνάμωση της ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών, καθώς και παρουσιάζει στο ευρύ ελληνικό κοινό την πλούσια ιστορική κληρονομιά της Ρωσίας».

Δεν παρέλειψε τέλος, να εκφράσει την πεποίθηση ότι «και αυτή τη φορά, η φετινή εκδήλωση θα αποτελέσει ένα αξιοσημείωτο γεγονός στην πολιτιστική ζωή των χωρών μας, καθώς και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς ανθρωπιστικής συνεργασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικό τμήμα των εκδηλώσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Νησί των Φαιάκων, αποτελεί ο φόρος τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος τιμάται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.