Πάιατ: Εξέφρασε την ανησυχία του για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

Πάιατ: Εξέφρασε την ανησυχία του για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

Λίγες ώρες πριν από την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ άνοιξε τα χαρτιά του στο Star και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα. Υπό το φως των νέων προσφυγικών ρευμάτων προς την Ελλάδα ο κ. Πάιατ ζήτησε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.

«Στο ανθρωπιστικό ζήτημα οι ΗΠΑ υποστηρίζουν απόλυτα τη δουλειά του προσφυγικού τομέα του ΟΗΕ και άλλων. Είμαστε ο μεγάλος δωρητής του τμήματος αυτού. Και επίσης αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να εργασθούν για να βεβαιώσουν την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και υποστηρίζουμε πλήρως ό, τι κάνει ο φίλος μας Κουμουτσάκος, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίσκεψής του στην Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα» τόνισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος επίσης στα αυστηρά μηνύματα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την Τουρκία, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας, ο κ. Πάιατ ήταν σαφής, πως ήταν ξεκάθαρα:

«O ΥΠΕΞ Πομπέο μίλησε πολύ καθαρά για τις ανησυχίες για τις παράνομες τουρκικές πράξεις στα ύδατα έξω από την Κύπρο. Θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στα θέματα αυτά. Αυτό είναι καθαρό.

Αυτό ήταν ένα μεγάλο μέρος του μηνύματος του Υπουργού και πιστεύω ότι το επίπεδο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, με τον Υπουργό Εξωτερικών Δένδια και τον Υπουργό Άμυνας Παναγιωτόπουλο επιβεβαιώνει ότι θα έχουν ξεκάθαρη επικοινωνία για τα θέματα αυτά ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσιγκτον».

Στην ερώτηση επίσης για το αν «οι ΗΠΑ πήραν αυτό που ήθελαν από την αμυντική συμφωνία και τι να περιμένει η Ελλάδα;» ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα απάντησε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο από αυτά που σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όταν δέχθηκε την ίδια ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου με τον Πομπέο. Έδωσε έμφαση στο πόσο σπουδαία είναι η συμφωνία για την Ελλάδα, πόσο η συμφωνία θα διευκολύνει και θα ενδυναμώσει τις σχέσεις των Ενόπλων Δυνάμεών μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, κατά πόσο αυτή η συμφωνία θα διευκολύνει τις αμερικανικές επενδύσεις και θα βελτιώσει την ασφάλεια και τις στρατιωτικές υποδομές στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.